Urmărire comandă
Instant Foto
Serviciul clienți
0316 300 693

Contul meu de utilizator

Vă rugăm să alegeți...
La deconectare, toate proiectele nesalvate și conținutul coșului vor fi șterse din motive de securitate.

Sfaturi foto

Fotografii unice în condiții meteo nefavorabile

Annika și Mathias Koch, un cuplu tânăr care nu se lasă împiedicat de vremea rea, ci o transformă în avantajul lor și realizează fotografii fabuloase.

Annika Koch

Nu este cer albastru și soare la vedere? Nu vă faceți griji, aceasta este o ocazie excelentă de a face câteva fotografii speciale. Ceața densă, cerul dramatic după o furtună, vremea înnorată: toate acestea creează o atmosferă foarte specială în fotografii. Acum vă vom da câteva sfaturi despre cum să realizați aceste fotografii uimitoare.

Soarele după furtună

Fotografia arată peisajul de jos dintr-un punct de observație înalt. Raze de lumină sunt proiectate în peisaj, pătrunzând prin norii care acoperă peisajul.
Când soarele pătrunde printre nori după o ploaie, este o priveliște magică a naturii.

Când vine vorba de fotografie, puteți lua la propriu zicala "după ploaie, apare întotdeauna soarele". Fotografia de mai sus surprinde un astfel de moment în regiunea Saxonia, Elveția. Pe o ploaie torențială, cuplul a urcat pe Gohrisch cu scopul de a surprinde cerul dramatic după o ploaie torențială uriașă. Pe măsură ce învelișul de nori se risipea încet la orizont, Dresda a fost luminată de soarele din depărtare și părea că este scăldată într-un reflector. Castelul Königstein se întindea în prim-plan, iar în spatele lui ploaia continua să cadă. Creând o compoziție care nu ar fi putut fi surprinsă niciodată în lumina soarelui.

În imaginea de jos, furtuna care trece creează o lumină excelentă și o atmosferă interesantă. Ceea ce ne aduce la următorul sfat foto: pentru o atmosferă misterioasă, găsiți un motiv special pentru fotografie, cum ar fi casa din lemn abandonată.

Sub un cer furtunos, o casă de lemn se ascunde pe câmpie.
Celula de furtună de deasupra cabanei oferă o priveliște pitorească.

Ședință foto pe vreme rea: informații despre echipament

  • Dacă fotografiați pe timp de ploaie sau pe vreme umedă, să aveți întotdeauna la îndemână ceva care să absoarbă picăturile de ploaie; de exemplu, o vată de bumbac, o batistă sau un prosop de hârtie de bucătărie, doerece umezeala va cădea cel mai probabil pe lentilă.
  • Puteți cumpăra huse speciale pentru a vă proteja aparatul foto de ploaie. Alternativ, puteți folosi o pungă de congelator sau, pentru camerele mai mari, o șapcă de duș.
  • Folosiți o umbrelă pentru a proteja obiectivul. Conceput inițial pentru a împiedica lumina soarelui să ajungă direct la lentilă, acesta este, de asemenea, foarte eficient împotriva picăturilor de ploaie.
  • Gândiți-vă la o haină de ploaie, de preferință de culoare galbenă sau roșie aprinsă, pentru a adăuga un strop de culoare fotografiei dvs. Bineînțeles, nu uitați de funcția sa de a vă menține uscat.
  • Umezeala și frigul te pot descuraja după un timp. O băutură caldă poate face minuni. Așa că împachetați un termos cu ceai cald și cafea.

Ceața de după ploaie

Munți învăluiți în ceață.
Ceața care se prelinge între vârfurile munților și copaci transformă peisajul într-unul mistic.

Ne place când plouă seara sau noaptea pentru că atunci există șansa ca precipitațiile să genereze ceață până dimineața. Acest lucru are un efect mistic, magic și misterios asupra fotografiilor. Există numeroase locuri care beneficiază tocmai de această atmosferă cețoasă. Sfat: Cu puțină editare ulterioară fotografiile cu ceață arată și mai impresionant în alb-negru.

Țineți cont de următoarele atunci când începeți să faceți fotografii în ceață:

  • Încercați să setați un timp de expunere mai lung, pentru a vă asigura că veți obține o ceață moale.
  • Dacă este posibil, includeți în compoziția imaginii obiecte focalizate, deoarece contrastele și contururile vor dispărea rapid în ceață.
  • Pentru a trage, mergeți la nivelul ceții sau trageți de sus. Vă recomandăm să decideți în funcție de cât de densă este ceața și să țineți cont și de poziția soarelui. Dacă ceața este impenetrabilă și razele soarelui o coc, subiectul pe care îl fotografiați de sus devine deosebit de interesant.

Profită de singurătate!

Annika admirând Königssee acoperit de nori
Chiar și pe vreme înnorată, fotografia poate fi plăcută, chiar și singuri!

De multe ori noi ne bucurăm atunci când cerul se înnorează. Asta înseamnă o liniște în locurile frumoase care sunt de obicei vizitate de turiști. Am putut să ne bucurăm de priveliștea Königsee acoperit de nori din imaginea de mai sus în intimitate. **Sfat: Vizitați locațiile preferate și a doua oară pe vreme însorită și fotografiați același motiv din același punct. Pentru a crea o comparație unică între un peisaj înnorat și unul însorit, alegeți din gama largă de produse CEWE Decor de perete.

Oricât de distractiv ar fi să te plimbi prin aceste locuri în singurătate, vremea mohorâtă poate face ca peisajul să pară uneori deprimant. În fotografia de mai jos, care a fost făcută la Stâlpii lui Hercule din Bielatal, am avut grijă să purtăm îmbrăcăminte viu colorate. Culorile de altfel foarte discrete ale tabloului sunt atenuate de stropii de culoare și, în același timp, se creează o anumită tensiune în motiv. De exemplu, o jachetă de ploaie sau o umbrelă colorată poate fi de ajutor.

Stâlpii lui Hercule - un bărbat îmbrăcat într-un palton galben de ploaie se află lângă formațiunile stâncoase neobișnuite.
Stâlpii lui Hercule în Bielatal

Un super sfat pentru o fotografie specială făcută pe vreme rea: nu vă uitați doar la peisaj ca întreg, ci și la detaliile naturii. De exemplu, fotografiați picăturile de apă de pe flori și frunze, o reflexie într-o baltă sau ploaia care cade pe pământ. Nu lăsați vântul și vremea să vă oprească și mergeți să explorați. Promitem că veți adăuga subiecte incredibile și neobișnuite în repertoriul vostru fotografic.

Multă bucrie și distracție plăcută vă dorește Annika și Mathias Koch