Urmărire comandă
Instant Foto
Serviciul clienți
0316 300 693

Contul meu de utilizator

Vă rugăm să alegeți...
La deconectare, toate proiectele nesalvate și conținutul coșului vor fi șterse din motive de securitate.

Informații privind printarea fotografiilor - află de ce fotografiile au aceeași dimensiune ori au dimensiuni diferite

În ceea ce privește raportul de laturi, fotografia analog se deosebește de fotografia digitală. În domeniul analogic, raportul negativului (filmului) de 35 mm este de 2 : 3. Acest lucru dtermină de exemplu la un format de imagine (developat pe o rolă de hârtie fotografică de 10 cm lățime) de 10x15 cm. Aparatele foto digitale sunt setate de obicei la un raport de laturi 3 : 4. Diferențele de scară pot fi cauzate de redimensionarea individuală a imaginilor (de exemplu, decuparea) sau dacă imaginile sunt realizate cu două sau mai multe aparate foto sau diferite setări. Ca urmare, atunci când este developată pe aceeași rolă de hârtie foto cu lățimea de 10 cm, imaginea pe hârtie va fi de 10x13,5 cm. Având în vedere acest fapt la o folosire integrală a formatului clasic obișnuit de ex. 10x15 cm, în cazul dimensiunii digitale standard (10x13cm) s-ar pierde din motive.

Raport de laturi 3:4:

9 cm = 9x11 cm
10 cm = 10x13 cm
11 cm = 11x15 cm
13 cm = 13x17 cm
20 cm = 20x27 cm
30 cm = 30x40 cm

Dacă fotografiile nu sunt în formatul clasic (2:3), dar doriți să le primiți în acest format, adică vreți să le primiți la aceeași dimensiune (de exemplu să le puneți într-un album sau o ramă foto), vă recomandăm să alegeți una dintre următoarele opțiuni:

  • asigurați-vă că dimensiunea imaginii din aparatul foto nu se modifică, expuneți întotdeauna la aceeași rezoluție și la aceeași setare a raportului de laturi
  • redimensionați-vă imaginile înainte de a le trimite pentru printare, utilizând un program de editare a imaginilor pentru a le tăia la dimensiune, sau
  • în loc de comanda online, descărcați aplicația gratuită CEWE FOTOLUME de pe website-ul nostru. Puteți tăia imaginile la dimensiunea dorită în editorul de imagini ori dacă nu doriți să vă obosiți să le decupați, puteți alege opțiunea "Dimensiunea clasică a imaginii" în timpul procesului de comandă. Prin urmare, în aplicație veți avea opțiunea de a alege între Formatul original (întregul motiv va fi printat pe hârtia foto, dar dacă raportul de laturi nu este același, lățimea poate varia) sau Dimensiunea clasică a imaginii 2:3 (imaginile vor avea aceeași dimensiune, dar dacă raportul de aspect a fost variabil, unele fotografii pot fi decupate). În interfața de redare a imaginilor (atât în software cât și online), o zonă cu dungi încrucișate va fi utilizată pentru a indica partea care va fi dtăiată din fotografii. Doar astfel fotografiile vor fi uniforme și de dimensiuni standard. Dacă este mai important ca toate motivele să apară pe fotografiile printate pe hârtie, puteți selecta opțiunea "Original image size" (Dimensiunea imaginii originale). În acest caz, imaginile de pe hârtie vor avea același raport de laturi ca și fotografiile originale, în funcție de setările pe care le-ați folosit (pătrat, panoramă, normal, personalizat etc.).
  • dacă aparatul de fotografiat permite setarea 3:2, utilizați mereu această opțiune. Astfel fotografiile vor fi prelucrate mereu la dimensiunile clasice analog fără a se pierde din motive (de ex. 10x15 cm).

Este important de notat faptul că fotografiile sunt tipărite pe role de hârtie. Dimensiunea rolelor prestabileşte dimensiunea fotografiilor. Dimensiunile exacte ale rolelor de hârtie sunt (dimensiunile pot diferi cu 1-1 mm):

9x13: lăţimea rolei de hârtie este 89 mm 10x15: lăţimea rolei de hârtie este 102 mm 11x17: lăţimea rolei de hârtie este 114 mm 13x18: lăţimea rolei de hârtie este 127 mm 20x30: lăţimea rolei de hârtie este 203 mm 30x40: lăţimea rolei de hârtie este 305 mm

Pentru a evita apariţia marginilor albe în fotografie, aparatul de imprimare iluminează o suprafaţă mai mare decât lăţimea hârtiei, astfel se produce o pierdere de 2-2 mm la margini, pe lângă aceasta, aparatul taie 1-1 mm din lungimea fotografiilor.

Dacă aveți întrebări cu privire la dimensiunea fotografiilor, vă rugăm să contactați Relații Clienți la numărul de telefon 0316 300 693, de luni până vineri între orele 9.00-17.30, în weekend între 10:00- 18:00

Comandă fotografii acum